Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Έφυγε η Donna Summer...


Έφυγε από τη ζωή η «βασίλισσα της Disco». Ο λόγος φυσικά για τη Donna Summer, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Μαϊάμι, σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

H 63χρονη τραγουδίστρια ζούσε στη Φλόριντα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοίμαζε καινούργιο δίσκο, παρά τη μάχη της με τον καρκίνο, την οποία και προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή. 

Γεννημένη στην Μασαχουσέτη το 1948, μεγάλωσε σε μια οικογένεια με άλλα 6 αδέρφια στη Βοστόνη και άρχισε να τραγουδά στην εκκλησία και ξεκίνησε την καριέρα της στα 70s κάνοντας φωνητικά στο trio Three Dog Night. Το πρώτο της solo album κυκλοφόρησε το 1974 ενώ το 1977 κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του UK singles chart με το "I Feel Love".



Το 1971 μετακόμισε στην Αυστρία, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε τον ηθοποιό Helmuth Sommer, όταν οι δυό τους έπαιζαν στο "Godspell". Το 1973 παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο παιδί τους, την Mimi Sommer. Το ζευγάρι μετά από 2 χρόνια χώρισε και η Donna κράτησε το επώνυμο του άντρα της, αλλάζοντάς το "O" σε "U" κάνοντάς το Summer. 

Με αμέτρητες επιτυχίες τις δεκαετίες του '70 και του ’80 –ανάμεσα τους τα "Last Dance," "She Works Hard for the Money" and "Bad Girls." – η Donna Summer είχε κερδίσει 5 βραβεία Grammy , έξι  American Music Awards και είχε τρία πολυ-πλατινένια albums.

Να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που είχε τρία διπλά άλμπουμ στη σειρά στο Νο 1 του αμερικανικού Billboard chart.



   Από τη Βάσω Δεληκωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cool Blue Outer Glow Pointer