Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σουηδία: η μεγάλη νικήτρια του 57ου Διαγωνισμού της Eurovision !







Aναμενόμενη ήτανε η νίκη της Σουηδίας στον 57ο Διαγωνισμό της Eurovision, αφού κατέκτησε έυκολα την πρώτη θέση με 372 ψήφους και με τα 12 άρια να πέφτουνε πραγματικά βροχή. Η σουηδική συμμετοχή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας το βραβείο με τεράστια διαφορά από τις σούπερ γιαγιάδες της Ρωσίας, που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο φετινός, ήταν ίσως ο πιο προβλέψιμος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, αφού τους τελευταίους μήνες η εκπρόσωπος της Σουηδίας, Loreen με το τραγούδι Euphoria, φιγούραραν στην κορυφή των πρακτορείων στοιχημάτων αλλά και στις επιλογές των euro fans.

Το κοινό που παρευρέθηκε ζωντανά στον μεγάλο τελικό μέσα στο Crystal Hall στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, έδειξε έντονα την προτίμησή του στο συγκεκριμένο τραγούδι, αφού με την παρουσία της Loreen επί σκηνής, η αίθουσα σειόταν από τα χειροκροτήματα.

Στη τρίτη θέση σκαρφάλωσε η Σερβία, στην τέταρτη το Αζερμπαιτζάν και στην πέμπτη η Αλβανία, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος δεν κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα. Συγκεκριμένα η Ελλάδα με την Ελευθερία Ελευθερίου πήρε την 17η θέση με 64 βαθμούς ενώ η Κύπρος, μία θέση πιο ψηλά στην 16η, με 65 βαθμούς, ενώ ήταν ψηλά στα προγνωστικά.

Η βαθμολογία καθορίστηκε όπως και τις προηγούμενες χρονιές σε ποσοστό 50 – 50 από τις κριτικές επιτροπές και το televoting των 42 χωρών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ανεξάρτητα αν προκρίθηκαν ή όχι στον τελικό.



   Από τη Βάσω Δεληκωστοπούλου
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cool Blue Outer Glow Pointer