Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι «One Direction» κατακτούν το #1 με το ντεμπούτο album τους.




Κατά το παρελθόν αρκετά  Βρετανικά group έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μία θέση στο US Top, ανάμεσα τους οι Coldplay, οι Beatles, οι Spice Girls και οι Depeche Mode. Κανένα από αυτά όμως δεν έχει καταφέρει να φτάσει απευθείας στο #1 με το ντεμπούτο του album. Οι One Direction κατάφεραν να αλλάξουν σήμερα τα δεδομένα αφού το debut album τους «UP ALL NIGHT» ανέβηκε στο #1 του -US Billboard 200- με πάνω από 176 χιλιάδες πωλήσεις, κατακτώντας έτσι μια θέση στην ιστορία ως το πρώτο βρετανικό γκρουπ που βρέθηκε κατευθείαν στο #1 της Αμερικής με το debut album τους. 

Το «UP ALL NIGHT» βρέθηκε στο #1 σε 12 χώρες και έχει γίνει μέχρι στιγμής τρεις φορές πλατινένιο στην Ιρλανδία, διπλά πλατινένιο σε Αγγλία και Αυστραλία και πλατινένιο στην Νέα Ζηλανδία. Όλα τα αγόρια πέρασαν από audition ως solo καλλιτέχνες για το UK X Factor το 2010. Όμως μετά από παρότρινση του Simon Cowell έγιναν group και γρήγορα έγιναν από τους δημοφιλέστερους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία δήλωσαν πως δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι βρέθηκαν στο #1 της Αμερικής. Είναι κάτι παραπάνω από ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα.

Μέσα σε έξι μήνες έχουν πουληθεί πάνω από 4.2 εκατομμύρια παγκοσμίως. Στην Αμερική το “What Makes You Beautiful” πούλησε πάνω από 131 χιλιάδες αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και βρέθηκε στο #12 του Billboard Digital Songs chart. 

Οι One Direction σχηματιστήκαν ως γκρουπ για τις ανάγκες του Βρετανικού X Factor το 2010, όπου και τερμάτισαν στη τρίτη θέση, γεγονός βέβαια που σε καμμία περίπτωση δεν τους αποθάρρυνε.Τα μέλη Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles and Louis Tomlinson κατάγονται όλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τον Niall Horan που είναι Ιρλανδός. Στην Αγγλία έχουν ήδη 3 Top 3 singles ενώ το album τους Up All Night έφτασε ως το #2 τον Νοέμβριο του 2011.

Η προγραμματισμένη περιοδεία τους για το 2013 σε Αγγλία και Ιρλανδία έγινε αμέσως sold out και για το λόγο αυτό  θα χρειαστεί να προγραμματιτούν και άλλες ημερομηνίες. Περίπου 300.000 εισιτήρια πουλήθηκαν την πρώτη μέρα.

Οι One Direction θα τραγουδήσουν το single τους “What Makes You Beautiful” στα Kids' Choice Awards όπου παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Will Smith. Τα βραβεία θα μεταδοθούν στο ελληνικό Nickelodeon το Σάββατο 7 Απριλίου στις  15.15 μ.μ. 







Από τη Βάσω Δεληκωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cool Blue Outer Glow Pointer