Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Με Aphrodisiac φέτος στη Eurovision


Μεγάλη νικήτρια του ελληνικού τελικού της Eurovision αναδείχτηκε η Ελευθερία Ελευθερίου.
Το τραγούδι Aphrodisiac θα είναι αυτό που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf

Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12/05/1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου.
Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με τη ζωγραφική, τον στίβο, τον χορό, αλλά και το τραγούδι. Στο δημοτικό ξεκινάει μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής κι αρμονία. Σε ηλικία 15 ετών κάνει μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας είναι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο.

Η ίδια παραδέχεται πόσο της αρέσει να είναι πάνω στη σκηνή, να τραγουδάει και να βλέπει τον κόσμο να χαμογελάει και να διασκεδάζει. Άλλωστε ανέκαθεν από μικρό παιδί συνήθιζε να χορεύει και να τραγουδάει μπροστά σε κοινό που χειροκροτούσε το ταλέντο της. Παρ' ότι στο παρελθόν είχε περισσότερο έντεχνα και λαϊκά ακούσματα, θεωρεί τον εαυτό της μία pop-rock τραγουδίστρια. Αυτή είναι και η μουσική που ακούει: pop, r'n'b, jazz, soul, και gospel.

Η Ελευθερία Ελευθερίου έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show The X-Factor 2, όπου αν και δεν κατέκτησε την πρώτη θέση, σίγουρα όμως κέρδισε τις εντυπώσεις. Αμέσως μετά την αποχώρησή της εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά μετά από πρόσκληση του ίδιου. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τον Νίκο Βέρτη εμφανιζόταν και όλη τη σεζόν που πέρασε με τεράστια επιτυχία στο κέντρο Fantasia.

Το φθινόπωρο του 2011 η Ελευθερία Ελευθερίου μετακομίζει στη δισκογραφική εταιρία Universal Music, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cool Blue Outer Glow Pointer