Σάββατο 28 Απριλίου 2012

25ο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ


Τη διοργάνωση του 25ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) της ΕΔΟΝ αποφάσισε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ σε σύνοδο που συγκάλεσε, σύμφωνα με την οποία η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στη Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, που θα κατακκλιστεί μέσα στις 3 αυτές ημέρες από χρώματα, πολιτισμό, τέχνη  και μουσική. 

Για το στήσιμο της διοργάνωσης θα πρέπει να δουλέψουν εντατικά εκατοντάδες στελέχη και μέλη της ΕΔΟΝ ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα χώρο που θα φιλοξενήσει τη χαρά και το κέφι. 

Το Φεστιβάλ της EΔON βρίσκεται βαθιά καταγεγραμμένο στη συνείδηση του λαού της Κύπρου και ιδιαίτερα της νεολαίας, ως ένα κορυφαίο γεγονός. Το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι: «Όπως και να ʽναι τούτη γη, θα ʽμαι στην πρώτη τη γραμμή» και σκοπός είναι να υπερτονίσει την πεποίθηση όλων να δουν τη Κύπρο και πάλι ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και διαχωριστικές γραμμές, αλλά σε μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία.

 Η ΕΔΟΝ πιστεύοντας πως ο πολιτισμός δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των λίγων, προσφέρει στη νεολαία την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το πολιτιστικό υπερθέαμα με τιμή εισόδου 25 ευρώ και για τις τρεις νύχτες, ενώ η είσοδος για κάθε βράδυ είναι μόλις 15 ευρώ. 




Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ θα είναι το εξής

Θα υπάρξει ζωντανό πρόγραμμα σε τέσσερεις σκηνές:

• Στην κεντρική σκηνή που θα φιλοξενήσει τις μεγάλες συναυλίες.
4 Ιουλίου: Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Σάκης Μπουλάς, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και ο Διονύσης Τσακνής,
5 Ιουλίου: Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεονώρα Ζουγανέλη,
6 Ιουλίου: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Τάνια Κικίδη και το μουσικό σχήμα «Κολλεκτίβα»

Στη λαϊκή σκηνή όπου θα φιλοξενήσει λαϊκά, ρεμπέτικα, κυπριακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

• Στην παιδική σκηνή που θα λειτουργήσει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους με χορούς, καραγκιοζοπαίχτη και θέατρο.

• Στην μπουάτ που θα φιλοξενήσει ερασιτεχνικά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, θεατρικά μονόπρακτα και ντοκιμαντέρ.




  Από τη Βάσω Δεληκωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cool Blue Outer Glow Pointer